Átkelünk a Budai-hegységen és el is hagyjuk. Napraforgóföldeken keresztül érkezünk Zsámbékra, meglátogatjuk a romtemplomot, és ha kedvünk úgy tartja meg is ebédelünk Zsámbékon, túránk felénél. Hazafelé újra átszeljük a napraforgóst, de az erdőbe visszaérve természetesen új utakon térünk vissza Hűvösvölgybe.

 

Kitekintés Budapest környékére népszerű látványoságok nyomán. Pilisborosjenőn a Teve-sziklát és az egri vár makettjét nézzük meg. Pilisszántón fölkeressük a Boldogasszony kápolnát, ahová a Csillagösvény vezet. Visszafelé Pilisvörösvár tavai között gurulunk.

Opcionális megálló Pilisvörösváron a Rotburger pizzeria és látványsörfőzdében. A részletekről érdeklődj!

 

A Budai-hegység látképe több nézőpontból. Először épített környezetből szemléljük a természetet, később több pontról is szemügyre vehetjük a tájat és a környező településeket. Útközben csodás panoráma mellett költjük el a magunkkal hozott elemózsiát.

 

Föl és le. Többször. Mindeközben gyönyörű réteken pihenhetünk meg. Visegrádon körbetekinthetünk a Nagy-Villámról és a Panoráma útról is egy jó gurulás közben. Később egy parti szakasz után megkezdjük 9 km-es emelkedésünket a lélegzetelállító Prédikálószékig, ami közben 500 méteres szintet gyűrünk magunk alá. Pilisszentlászlón keresztül érkezünk vissza Szentendrére. Az ár tartalmazza a belépődíjat a Zsitvay-kilátóba.

Fogjuk az Egri tevét és megspékeljük a Budai-hegység szélével is. Kicsit hosszabb, kicsit több szint és több a látnivaló is, azonban ahogy Hali Lalinál itt is inkább a bringázás élménye van fókuszban.

Opcionális fogyasztás A Nagy Kohó bbq és kézműves sör kínálatából. A részletekről érdeklődj!

A Lajos-forráshoz föl kevéssé járt út vezet, így jól fog esni hűs vize. Útközben azért lelassítunk a Teve-sziklánál, de most inkább a tekerésen, mint a nézelődésen van a hangsúly. Felfrissülés után eldöntjük, hogy a Lom-hegy, vagy inkább egy patak felé vesszük-e utunkat és hogy Pilisszántón keresztül térjünk-e vissza. Ezek mind ad hock döntések, hogy a legteljesebb bringanatura élményben részesülhess!