bringanatura

A bringanatura egy családi vállalkozás ami a természetben önfeledten eltöltött idő élményét kínálja. Mindenki megtalálja benne az örömét: a kirándulók; a bringások, akinek kell egy kis rásegítés; a kalandvágyók, akik olyan utakon akarnak fölmenni, ahol önerőből nem tudnak; a baráti társaságok, akik csak együtt akarnak haladni jókat beszélgetve; sőt a sportolók is, akik számára egy e-bike-ozás egy könnyed átmozgató zöldzónás edzés.

Gyere, és légy részese Te is bringanatura élménynek!

Csapatunk

Gyula

A bringanatura megalapítója, lelke – túratervező és túravezető.

bringanatura
Lora

Az igazi támasz, meteorológus –  marketing, kommunikáció és minden.

Gyula tollából

A bringanatura története

Már gyerekként sokat voltam a szabadban köszönhetően szüleimnek és nagyszüleimnek. Nagymamám szerint erdésznek kellett volna állnom, lehet igaza volt, noha a pályaválasztáskor ez nem merült föl komolyan. Nagyon sokat bringáztunk a Soroksári Duna környékén és a Bükkben. Ez utóbbi volt nagyon meghatározó, valószínűleg itt estem végérvényes szerelembe a hegyekkel. Bár lenyűgöz a vízen játszó napfény és megnyugtat a hullámok morajlása, mégis inkább a „zordon Kárpátok”.

A Bükk megedzi a kerékpárost, pláne azt, aki mindig a csúcsra vágyik. Nem is felejtem soha a nagy reggeli dilemmát: hosszú könnyű aszfalt; közepes, meredekebb terep; vagy tekerhetetlen rövidebb tolás a fennsíkig. Váltogatni kell, az biztos!

Gimnázium vége felé és egyetem alatt kicsit háttérbe szorult a biciklizést, de egyre többet túráztam gyalog, hol egyedül, hol pedig barátokkal. Ez ébresztett rá ismét, hogy nem a sportolás az elsődleges célom, hiszen pl. futni gyorsabb, egyszerűbb, hanem a természetben töltött idő és minél több szép hely fölkeresése. Innen már csak egy lépés volt ismét rájönni, hogy bicajjal egy nap sokkal több kilátópontot, patakvölgyet, mezőt érhetek el.


Balaton-felvidék e-mtb
e-mtb élmény

Visszajött tehát a bringa, és egyre meghatározóbbá vált. Egy-egy jó hétvége után már hétfőn azon tanakodtam a munkahelyemen, hova is megyek majd a hétvégén. A kirándulásra fogékony barátokat igyekeztem rávenni biciklizésre is, ami nem volt egyszerű, pláne, ha egész napos kiruccanásokról volt szó. Úgy éreztem hiába van bennem egy óriási megosztási vágy (nem az online, a valós térben), nem tudok akkora örömöt szerezni túratársaimnak, mert valamelyest beárnyékolta számukra a gyönyörű látnivalókat a fáradtság, vagy utólag a másnapi izomláz. Ettől függetlenül, sose hallottam, hogy Gyula, de béna helyre vittél : )

Elkezdtem blogot írni, hogy ha nem is a számomra legkedvesebb módon, de megoszthassam élményeimet, közben pedig igyekeztem mtb túrákat szervezni kevés sikerrel. 2020 márciusában, ahogyan sokan, elvesztettem a munkámat és véletlenül jött egy lehetőség: egy balatoni kerékpárkölcsönzőben kerestek túravezetőket. Egyből jelentkeztem, föl is vettek. Itt ismerkedtem meg az e-bike-kal. Aki csak próbálta, ódákat zengett róla. Az egyik legboldogabb nyaram volt. Nagyon sok embert ismertem meg, hiszen egy-egy túra alkalmával bőven volt időnk beszélgetni. Egyre inkább arra jutottam, hogy az e-bike lesz az igazi eszköz a célom megvalósításához.

bringanatura 2024