A Bakony is kiváló bringás térség, gyönyörű hűs erdeiben könnyű és nehezebb túrákon is megmérettethetitek magatok. Az útvonalat igény szerint alakítjuk. A részletekről érdeklődj!

Impozáns látvány a Kőröshegyi Völgyhíd, amit e túra során majdnem minden lehetséges nézőpontból megtekintünk: A Balcsi felől mindkét oldalról, délről is két oldalról, valamint egy várból és alulról is. A jobbnál jobb völgyhidas kilátásokat erdőkön-mezőkön kötjük össze, és még egy rejtett forrás is útba esik. A túra végén, ahogy mindig, irány a Helka!

Ízelítő a Balaton déli partjának kincseiből, amelyek a legtöbb ide látogató előtt rejtve maradnak. Sűrű erdők, mezők, forrás, kilátók. Ez a túra közepes hosszúságú, de igen gyors, mert csekély a szintkülönbség és a táv majdnem fele aszfaltos.
A Helka Sörkert és sörfőzdétől indulunk Balatonföldvárról, és egy tihanyi panorámával kezdünk. Később lezárt aszfaltozott erdészeti úton tekergünk föl és alá és Jabapusztánál keresztezzük először a Jaba-patakot. Nem sokára vissza is térünk a Balaton felőli oldalára, szomjunkat friss forrásvízzel oltjuk, végül pedig újra kilátunk Tihanyra, de most egy kicsit más szemszögből: Zamárdiban a Kő-hegyről. Innen a Római úton térünk vissza a Helkába, ahol az első sör féláron vár minket.

Indulásunk után nem sokkal a Petneházyrétnél már el is hagyjuk az épített környezetet, majd lassú emelkedéssel érjük el 559 méteren a Csergezán Pál kilátót, ahonnan a Budai-hegységre és a Zsámbéki medencére nyílik kilátás. Az élményt egy hosszabb gurulás koronázza, elhajtunk Ökörapáti előtt és szemünket már folyamatosan a célon tartva érkezünk a mamutfenyőkhöz Budakeszire. Innen már visszafelé vesszük az irányt, de az erdő mindig tartogat újabb szépségeket.

 

Ezt az útvonalat a Helka Sörfőzde csapatával jártuk be nektek. Nem a legrövidebb, de nem is hosszú, így pont kellemesen kitikkadva érhetünk vissza a sörkertbe, miután ízelítőt kaptunk Somogyországból: Erdők, dombok, kilátók, mezők, szántók, lankák, völgyhíd és a Helka sörei egy sörkóstoló formájában. (Sörkóstoló nélkül 15000 Ft)

Mamutfenyők és Budapest csúcsa – a legaszfaltosabb túra. Indulás után nem sokkal egy igen meredek emelkedő után már igazán elvezzük is az e-bike előnyeit. Utunk javarészt aszfalton halad: először a mamutfenyőket csodáljuk meg, majd Csillebércen és Normafán keresztül elérjük az Erzsébet-kilátót a János-hegyen.

A déli part csak pancsi, lángos, hekk?! Hát nem! A somogyi dombok izgalmakkal és szuper utakkal várnak. Kövesd a bringanaturát most te is apáink útján erdőkön, mezőkön és szántókon keresztül, és nem várt balatoni élményekben lesz részed!
Balatonföldváron találkozunk a Helka Sörkertnél és Zamárdinak vesszük az irányt, ahol a Kő-hegyen gyönyörű tihanyi panorámában lesz részünk. Balatonendrédet átszelve a kőröshegyi viadukt keleti végéhez kerekezünk: Balaton és völgyhíd. Egy élvezetes gurulással érkezünk Bálványosra, vagy át a mezőkön egyből Pusztaszemesre, és elérjük Fehérkő várának maradványait. Visszafelé indulva „fölkapaszkodunk” Somogy megye legmagasabb pontjára és eleink faragott szobrai között gurulunk és elérjük a völgyhíd nyugati végét. Balatonföldvárra érkezünk vissza a Helka Sörkerthez, ahol az első sör féláron vár minket.

Az igazi bringanatura élmény bevezetőtúra. Ez egy könnyed kirándulás a Nagy-Kopaszra, amelynek során mindenki könnyen kiismeri az e-mtb-ok csínját-bínját, és ízelítőt kap erdei suhanásokból, emelkedőkből. Az öröm garantált!

Belépő élmény a bringanatura délbalatoni világába. Már ez a rövid túra is eltávolodik a parttól és olyan helyekre visz, amelyek eszünkbe sem jutnak a Balaton déli partjának hallatán! Az ötcsillagos élmény és egy félárú helyi Helka sör garantált.

Pilis, Visegrádi-hegyég kezdő élménycsomag. A Pilisből indulva kapaszkodunk föl vegyesen aszfalton és burkolatlan utakon a terület egyik legszebb panorámájú pontjára, a Prédikálószékre, ahonnan a Börzsöny is szemügyre vehető. Rövid interhegység túránkon biztosan emlékezetes marad az út és a cél is.